Τίτλοι Ειδήσεων

 

Δοκιμή ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 16:52

-Με επιτυχία διεξήχθη η δοκιμή ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σε χώρο του αγροτικού συνεταιρισμού, στο πεδίο βολής της Κορίνθου. Οι προσκεκλημένοι Δήμαρχοι του Νομού Κορινθίας, συμμετείχαν σε αυτή τη πρωτοβουλία επίδειξης, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Κορινθίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τα πρώτα αποτελέσματα της.

Η μονάδα καταρχάς, αποτελείται από ένα θρυμματιστή που έχει τη δυνατότητα να θρυμματίζει από μικρά έως ογκώδη απορρίμματα. Κατόπιν, μπορεί να κάνει διαλογή μεταλλικών στοιχείων, όπως είναι, σίδηρος, λευκοσίδηρος και αλουμίνιο, που έχουν τα σκουπίδια και να τα διαχωρίζει επιτυχώς. Εν συνεχεία, βγάζει σε ξεχωριστό σημείο τα οργανικά κλάσματα που γίνονται κομπόστ (λίπασμα), και στο τέλος, το μηχάνημα δεματοποιεί σχεδόν ανακυκλώσιμα υλικά μη επιβλαβή για το περιβάλλον.

Αυτή η μέθοδος, είναι κατάλληλη για όλα τα υλικά με μηδενικές πιθανότητες αυτανάφλεξης, εκπομπής οσμών ή διαρροής υγρών και αερίων. Επίσης, εκμηδενίζονται οι κίνδυνοι πυρκαγιάς, ρύπανσης του αέρα, του εδάφους ή του υδροφόρου ορίζοντα.

Η δεματοποίηση με την ολοκληρωμένη αυτή μονάδα, γίνεται χωρίς να απαιτείται αδειοδότηση και η συναρμολόγηση όπως και η αποσυναρμολόγηση του επιτυγχάνεται εύκολα. Η προτεινόμενη λύση, είναι άμεση και αποτελεσματική χωρίς να απαιτούνται ειδικές εγκαταστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς σε διαφορετικά σημεία λειτουργίας του.