Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 16:44

                                                         alt Ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Την Κυριακή, 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Σταθμού Περαχώρας, που κατασκεύασε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας. Τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Σταθμού θα κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης τόνισε ότι αυτή είναι «η σύγχρονη και δυναμική αντίληψη για την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου». Υπογράμμισε ακόμη ότι «σε συνδυασμό με την εθελοντική δασοπυρόσβεση που γίνεται από συμπολίτες, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας δείχνει πως μπορεί να συνεργάζονται αρμονικά η Αυτοδιοίκηση, το κράτος και οι πολίτες. Είναι ένα μοντέλο συνέργειας ανάμεσα σε Δήμους, πολίτες και κράτος».
Ο κ. Γ. Γκιώνης τόνισε: «Στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας έγινε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την προστασία των Γερανείων και των δασών. Εδώ και λίγες μέρες στην Περαχώρα λειτουργεί ο νέος υπερσύγχρονος Πυροσβεστικός Σταθμός που κατασκεύασε ο Δήμος και παραχώρησε στην Πυροσβεστική. Μάλιστα την Κυριακή, 18 Απριλίου, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Σταθμού της Περαχώρας, με όλη την λαμπρότητα που αξίζει σ’ αυτό το μεγάλο έργο.
Στην Περαχώρα θα ανέβει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και θα εγκαινιάσει τον Σταθμό. Με την παρουσία του ο υπουργός τιμά τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και την προσπάθεια που έκανε αυτή η δημοτική αρχή για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ο Πυροσβεστικός Σταθμός».

 

 

«Ευχαριστούμε τον κ. Π. Μπεγλίτη»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, κύριο Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος «συνέβαλε για την στελέχωση του Σταθμού, που σήμερα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Ο κ. Μπεγλίτης είναι από εκείνους που κατάλαβαν την σημασία που έχει αυτό το έργο για την προστασία του φυσικού πλούτου και απέδειξε ότι έχει όραμα και άποψη για τον τόπο μας. Αρκεί να πούμε ότι μειώνεται σχεδόν κατά μία ώρα ο χρόνος επέμβασης της Πυροσβεστικής σε περιπτώσεις πυρκαγιάς στα Γεράνεια».

Υπόσχεση προς την Περαχώρα

Αναφερόμενος στην δημοτική αρχή ο κ. Γ. Γκιώνης υπογράμμισε ότι «ήταν μία υπόσχεση προς την Περαχώρα, μία υπόσχεση που την τηρήσαμε. Επιμείναμε να γίνει το έργο και δεν ακούγαμε τις Κασσάνδρες και τους ολιγόπιστους που το αμφισβητούσαν. Η παραχώρηση του οικοπέδου από τον Δήμο και η κατασκευή του Πυροσβεστικού Σταθμού μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, δείχνει την σύγχρονη και δυναμική αντίληψη που έχουμε για την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου. Σε συνδυασμό με την εθελοντική δασοπυρόσβεση που γίνεται από συμπολίτες, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας δείχνει πως μπορεί να συνεργάζονται αρμονικά η Αυτοδιοίκηση, το κράτος και οι πολίτες. Είναι ένα μοντέλο συνέργειας ανάμεσα σε Δήμους, πολίτες και κράτος».
Ιδιαίτερα υπογράμμισε ο κ. Γ. Γκιώνης την βοήθεια που προσέφεραν οι επιχειρήσεις της περιοχής για την υλικοτεχνική υποδομή του Πυροσβεστικού Σταθμού: «Οφείλω να υπογραμμίσω ότι ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Περαχώρας αγαπήθηκε και στηρίχθηκε από τους πολίτες του Δήμου μας, αλλά και από τις επιχειρήσεις που δρουν στον τόπο μας και καταλαβαίνουν ότι η προστασία της θάλασσας, των ιαματικών πηγών και των βουνών μας είναι η βάση για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Και στις επιχειρήσεις αυτές αξίζουν συγχαρητήρια για την ευρύτητα της κοινωνικής τους αντίληψης».