Τίτλοι Ειδήσεων

 

Τριτοκοσμικές εικόνες στο 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2009 06:55

Το κτηριακό πρόβλημα που έχει ξεσηκώσει τους μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, φέρνουν στην Βουλή με ερώτηση που κατάθεσαν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσουκαλης και Τάσος Κουράκης.
Οι βουλευτές κάνουν λόγο για …εικόνες ντροπής για το εκπαιδευτικό μας σύστημα τις οποίες αντικρίζει όποιος επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και φοιτούν 80 μαθητές σε ακατάλληλο νοικιασμένο κτίριο, με χαρακτηριστικά δόμησης πολυκατοικίας. Περιγράφοντας την κατάσταση αναφέρουν πως ο τελευταίος όροφος είναι πρόσθετος και σύμφωνα με καταγγελίες είναι παράνομος πολεοδομικά. Ακόμα, η είσοδος στο κτίριο γίνεται από μια στενή πόρτα και ο αύλειος χώρος έχει μέγεθος ακάλυπτου χώρου.
Στο λεβητοστάσιο και στους χώρους αποθήκευσης επικρατεί άθλια κατάσταση και οι σωλήνες αποχέτευσης στάζουν δημιουργώντας έτσι εστίες μόλυνσης. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι άβαφες, σοβάδες πέφτουν θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, τρύπες στους τοίχους καλύπτονται από τους πίνακες, τα παράθυρα έτοιμα προς κατάρρευση, οι σκάλες ετοιμόρροπες και η θέρμανση είναι ελλιπής. Οι τουαλέτες είναι παμπάλαιες και υπάρχει μια μόνο γυναικεία τουαλέτα για τις 30 μαθήτριες.
Μοναδικό αίτημα της σχολικής κοινότητας είναι να φύγει το ΕΠΑΛ από αυτό το απαράδεκτο κτίριο που δεν τιμά την Ελληνική Πολιτεία. Οι βουλευτές ζητούν από την αρμόδια υπουργό παιδείας να τους απαντήσει:
1.Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για την μεταστέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου σε κτίριο με σύγχρονες προδιαγραφές και γιατί τόσα χρόνια δεν έχουν δρομολογηθεί λύσεις, ώστε οι μαθητές να μη βιώνουν τη μαύρη πραγματικότητα στα πιο όμορφα χρόνια της ηλικίας τους;
2.Ποιο είναι το ύψος του ενοικίου που πληρώνει η Πολιτεία για αυτό το απαράδεκτο κτίριο και μέχρι πότε είναι μισθωμένο;

 

korinthiaki.gr