Τίτλοι Ειδήσεων

 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου!!!! PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2009 05:48

 

Δύο και πλέον μήνες έχει μείνει ακέφαλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Ανακοινώθηκε πλέον και επισήμως, ότι ο πρώην υφυπουργός γεωργίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Φώτης Χατζημιχάλης, θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας που θα εγκατασταθεί στην Τρίπολη.


Χθες, στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τους νέους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών της χώρας, ύστερα από διαρκείς αναβολές και αφού ήδη έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες από την εκλογική του νίκη. Στην Τρίπολη θα εγκατασταθεί ο κ. Χατζημιχάλης, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό εδώ και ένα μήνα. Η θητεία του βέβαια, είναι αβέβαιη, καθώς η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην διοικητική αναδιάρθρωση των περιφερειών με την άμεση εκλογή από τον κόσμο των νέων Περιφερειαρχών.
Ωστόσο, ο κ. Χατζημιχάλης έχει μεγάλο φόρτο έργου να αναλάβει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς πολλά θέματα έχουν μπει στον πάγο, όσο καιρό η κυβέρνηση καθυστερούσε να αποφασίσει για τους νέους γενικούς γραμματείς. Ήδη θέματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, ο δεματοποιητής και το ΕΣΠΑ, χρειάζεται να τρέξουν, όπως παρατήρησε και ο δήμαρχος Άσσου – Λεχαίου Χαρ. Καμπούρης, που μίλησε χθες το μεσημέρι στο τηλεοπτικό κανάλι της Κορίνθου AXION.
Βέβαια, ο κ. Χατζημιχάλης θα χρειαστεί τον χρόνο του, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και να ενημερωθεί για το έργο που έχει μπροστά του. Θετικό είναι πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν την εμπειρία των θεμάτων, ενώ ο ίδιος ο νέος γενικός γραμματέας έχει την δική του διοικητική εμπειρία, από τον καιρό που ήταν υφυπουργός στο υπουργείο γεωργίας.

Ποιος είναι
Ο νέος γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατάγεται από το χωριό Λιβάδι της Ελασσόνας. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο φοιτητικό χώρο. Εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών της Σχολής του, ενώ από το 1980 έως το 1983 υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΦΕ.
Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε το 1975, ενώ το 1979 έγινε μέλος του Τομέα Νεολαίας του κινήματος και υπεύθυνος για τις οργανώσεις της Σπουδάζουσας . Από το 1982 έως το 1987 διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας και από το 1987 έως το 1989 Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος πλέον κόμματος,. από το Α΄ Συνέδριο το 1984 έως σήμερα, ενώ από το 1989 έως και το 1994 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Διετέλεσε ακόμα εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας, Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού και Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού.
Ωστόσο, από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο. Ακόμα, εργάστηκε στην Εθνική Στεγαστική Τράπεζα έως το 1993.
Εξελέγη βουλευτής Λάρισας για πρώτη φορά το 1993 και επανεξελέγη το 1996 και το 2000. Υπήρξε μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ από το 1998 έως το 2000 ήταν αναπληρωτής γραμματέας του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

korinthiaki.gr