Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2010 18:41

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της Επιθεώρησης Εργασίας, με μια αγαστή συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων του Νομού μας, έχει επιτελεστεί ένα σοβαρό έργο για τη σωστή λειτουργία των Επιχειρήσεων στο Νομό μας, την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή της εργατικής Νομοθεσίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η μείωση όμως του προσωπικού της εν λόγω Υπηρεσίας, έχει αποδυναμώσει σε σοβαρό βαθμό την δυνατότητα άσκησης εμπεριστατωμένων ελέγχων για τη σωστή και ολοκληρωμένη κατεύθυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων του Νομού μας.
Οι ανάγκες είναι μεγάλες, οι επιχειρήσεις στο Νομό μας ειδικότερα τους θερινούς μήνες πάρα πολλές, ενώ το προσωπικό ανεπαρκέστατο.
Επιπλέον, έχοντας μπει σε περίοδο ύφεσης, οι απολύσεις έχουν αυξηθεί δραματικά, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους είτε για ανασφάλιστη εργασία, είτε για τη μη καταβολή των νόμιμων αποδοχών τους, έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις.
Οι φιλότιμες προσπάθειες εκ των ενόντων δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα, να στελεχωθεί η Επιθεώρηση Εργασίας με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο και τις ανάγκες του Νομού μας.
Η τυχόν μη αναπλήρωση των κενών Οργανικών θέσεων για τη σωστή λειτουργία της σοβαρής αυτής Νομαρχιακής Υπηρεσίας σημαίνει απαξίωση των θέσεων των εργαζόμενων για περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους και αποδοχή της στείρας Κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται με τα όργανά της.
Εμείς από την πλευρά μας, πέρα από το χρέος, έχουμε και όλη την έφεση να συνδράμουμε στην άρτια και συντονισμένη λειτουργικότητα της Υπηρεσίας αυτής για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, τον έλεγχο των συνθηκών δουλειάς, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων προς όφελος της εργατικής τάξης.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο Πρόεδρος
Παύλου Γεώργιος