Τίτλοι Ειδήσεων

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 18:05

  alt Την θετική προοπτική που ανοίγεται για όλους τους πολίτες των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, περιέγραψε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης με αφορμή την δημοσιοποίηση του χωροταξικού σχεδίου για τον «Καλλικράτη». «Το κοινό μας μέλλον περιλαμβάνει την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου με βάση τον τουρισμό και την βιομηχανία», τόνισε ο κ. Γ. Γκιώνης.


Αναφερόμενος σε ισχυρισμούς ότι θα αλλάξουν εκ νέου τα όρια των Δήμων που δημιουργήθηκαν με τον «Καλλικράτη», ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας είπε ότι «καλό θα είναι ορισμένοι να μην ζουν με μυθεύματα», «να παίρνουν τα μαθήματά τους» και να μην παραμυθιάζουν τους δημότες τους.
«Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», τόνισε ο κ. Γ. Γκιώνης, «ανοίγει μία νέα ιστορική περίοδος για την περιοχή μας, τους δημότες και όλους τους πολίτες. Ξέρουμε ότι μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος θα χρειαστεί εγρήγορση. Αποδείξαμε ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και την προοπτική της περιοχής συγκροτημένα και με αποτελεσματικότητα. Με συνέπεια και σταθερότητα. Είχαμε όραμα, επιχειρήματα και πάνω απ’ όλα πιστέψαμε και πιστεύουμε στον «Καλλικράτη». Έτσι πετύχαμε τους στόχους μας: χωρίς να μιλάμε πολύ, αλλά με πειθώ. Με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης. Ο κόσμος μου έδειξε την εμπιστοσύνη του. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους».
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας εγγυήθηκε «ότι θα γίνουν πράξη οι δυνατότητες του Καλλικράτη για ένα καλύτερο μέλλον με βάση τον συνενούμενο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων. Κατά την γνώμη μου ένα είναι το κριτήριο: η βελτίωση της ζωής όλων μας, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Εγγυώμαι ότι το νέο μοντέλο ισόρροπης ανάπτυξης θα εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής που αξίζει στους συμπολίτες και του νέου Δήμου. Εγγυώμαι ότι ο νέος, αναβαθμισμένος Δήμος θα λύσει τα προβλήματα των πολιτών και θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητά τους. Ο νέος Δήμος παρέχει εχέγγυα για μία ισόρροπη και αρμονική συμβίωση, για ένα Δήμο οικονομικά βιώσιμο, αυτάρκη, σύγχρονο και με υποδομές».
Προσδιορίζοντας το περιεχόμενο της ανάπτυξης του νέου Δήμου ο κ. Γ. Γκιώνης τόνισε: «Το κοινό μας μέλλον περιλαμβάνει την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου με βάση τον τουρισμό και την βιομηχανία. Αυτή την καινούργια πρόκληση εμείς θα την κερδίσουμε προς όφελος των πολιτών και της επιχειρηματικότητας. Στόχος μας είναι να «παντρέψουμε» τον τουρισμό και την βιομηχανία και να δημιουργήσουμε το μοντέλο ανάπτυξης που θα φέρει ευημερία στους δημότες μας. Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας είναι μία αναγνωρισμένη λουτρόπολη που γίνεται διεθνής τουριστικός προορισμός.
Αυτή την εμπειρία θα την μεταφέρουμε αναδεικνύοντας, προστατεύοντας και αναπτύσσοντας και το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού. Παράλληλα οι Άγιοι Θεόδωροι με την ισχυρή βιομηχανική ζώνη και τις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι εγκαταστημένες, συμπληρώνουν ισόρροπα τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας. Επομένως έχουμε μία ένωση που και τα δύο μέρη θα είναι ωφελημένα. Αυτό το όραμα και αυτή την πρόκληση εμείς θα την κερδίσουμε. Ευχαριστώ όλους τους δημότες και τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους».

 

 

«Να απλώνουν τα πόδια τους μέχρι εκεί που φτάνει το στρώμα τους»

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Κορινθίων ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας επεσήμανε; «Είμαι αυτός που σήκωσα το βάρος της αντιπαράθεσης με όσους θέλησαν να προσαρτήσουν την πόλη μου, με όσους προσπάθησαν να διαμορφώσουν εκείνοι την πορεία του τόπου μου, με όσους προσπάθησαν να μας αλλάξουν τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής που έχουμε κατακτήσει στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας. Όμως δεν μου αρέσει να επιχαίρω. Και δεν θεωρώ σωστό να δίνω «συμβουλές». Θα πω ένα πράγμα: σε όλη αυτή την πορεία πάντα είχα στο νου μου αυτό που λέει ο λαός: να απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το στρώμα σου».

Παραμυθιάζουν τους δημότες τους

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ότι εντός του έτους θα αλλάξουν τα όρια των Δήμων που δημιουργήθηκαν από τον «Καλλικράτη», ο κ. Γ. Γκιώνης διάβασε το απόσπασμα της ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, ο οποίος τόνιζε: «Δεν διασπώνται, δεν μπορούν να διασπαστούν τα όρια των Δήμων, των Νομών αλλά και των Περιφερειών. Οι συνενώσεις αφορούν το σύνολο της σημερινής εδαφικής ακεραιότητας και Περιφέρειας και των ΟΤΑ».
«Αυτή την βασική αρχή εισάγει και αποδέχεται ο Καλλικράτης και η κυβέρνηση. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας που έχει θέσει η ΚΕΔΚΕ και το συνέδριό της. Και υπενθυμίζω ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ δεσμεύουν όλους τους δημάρχους. Επομένως όποιος θέτει τέτοια ζητήματα τα βάζει με την κυβέρνηση, την ΚΕΔΚΕ, τον «Καλλικράτη»», επεσήμανε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας και κατέληξε: «Καλό θα είναι ορισμένοι να μην ζουν με μυθεύματα. Και να παίρνουν τα μαθήματά τους. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι απέναντι στους δημότες μας και δεν μπορούμε να τους παραμυθιάζουμε. Οι δήμαρχοι πρέπει να είναι ρεαλιστές, να αποδέχονται την πραγματικότητα και να μην ζουν σε κατασκευασμένες εικονικές πραγματικότητες. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας μαζί με τον Δήμο Αγίων Θεοδώρων θα είναι απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τον «Καλλικράτη» και το κοινό μέλλον που χαράζουμε. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μας. Θα το κάνουμε κάθε φορά που θα χρειάζεται, πάντα με επιχειρήματα, με πειθώ, με σωστές συνεργασίες και με την στήριξη όλων των δημοτών μας».

 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ