Τίτλοι Ειδήσεων

 

Πρώτη φωτιά της χρονιάς, στον οικισμό Κατσιβίρι στους Αγίους Θεοδώρους. PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2010 21:54

 

altΔυστυχώς πολύ νωρίς ξεκίνησε φέτος η περίοδος των πυρκαγιών. Παρ’ ότι βρισκόμαστε ακόμη στο Φεβρουάριο και έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από τις τελευταίες βροχές, ξεκίνησε και επίσημα η «Εμπρηστική σεζόν».
Συγκεκριμένα την Κυριακή το απόγευμα στις 16,30 ειδοποιήθηκε το τμήμα πυρασφάλειας του δήμου από κατοίκους της περιοχής, ότι υπήρχε φωτιά στην περιοχή Αγία Παρασκευή, στον οικισμό Κατσιβίρι. Αμέσως έσπευσαν οι εθελοντές με τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου και προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής Κορίνθου με τέσσερα οχήματα.
 

Η φωτιά ήταν σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα, πράγμα που καθιστούσε πολύ δύσκολη την προσέγγιση από τα οχήματα. Οι πυροσβέστες τελικά κατάφεραν να πλησιάσουν και να σβήσουν τη φωτιά μέχρι τις 18,00. Τα πυροσβεστικά οχήματα παρέμειναν στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό γιατί ούτε ο βροχερός καιρός των προηγούμενων εβδομάδων αλλά ούτε και το καταπράσινο ανοιξιάτικο τοπίο θα βοηθούσαν ώστε να προκληθεί πυρκαγιά από άλλη αιτία.

 
 
Το ευχάριστο της όλης υπόθεσης είναι, ότι για άλλη μία φορά υπήρχε άμεση αντίδραση από τους κατοίκους, τους εθελοντές, τις υπηρεσίες του δήμου και φυσικά την πυροσβεστική που πρόλαβαν τη φωτιά πριν εξαπλωθεί. Το δυσάρεστο όμως είναι
ότι πολύ νωρίς ξεκίνησαν φέτος το καταστροφικό τους έργο οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια, είτε από εγκληματικό δόλο.
 
Ας ευχηθούμε φέτος να είναι μία καλή χρονιά για τα δάση της χώρας μας, και ας προσπαθήσουμε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε
για την πρόληψη και την αποφυγή των πυρκαγιών, γιατί
 
ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
 
Η φωτογραφία είναι από το αρχείο.
 
Παναγιώτης Κ.