Τίτλοι Ειδήσεων

 

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους Αγ. Θεοδώρους για το φετινό καρναβάλι... PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 20:01

alt  Δυσοίωνα προβλέπονται τα πράγματα για τη συνέχιση του Καρναβαλιού των Αγίων Θεοδώρων.

Μετά και τη δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από τους φορείς της πόλης μας, τον εμπορικό σύλλογο, τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων, τους ιδιωτικούς φορείς, και τους συλλόγους της πόλης, μαζί με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της επιτροπής καρναβαλιού, κο Γιώργο Δέδε, δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά τη διεξαγωγή ή όχι του καρναβαλιού.

Μάλιστα οι πιο πάνω φορείς είχαν προγραμματίσει συνάντηση και με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και τους αρμόδιους φορείς, η οποία θα γινόταν στο Λουτράκι την Πέμπτη και η οποία αναβλήθηκε, χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση μετά  από εκείνη τη μέρα.

Οι υπεύθυνοι του καρναβαλιού έχουν αναστατωθεί στους Αγίους Θεοδώρους καθώς πλησιάζουν οι μέρες και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς Δήμου και καθώς έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις αλλά δεν υπάρχει καμία απάντηση.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις απαράδεκτες δηλώσεις του κου Γιώργου Κοντού, τις οποίες παρουσιάσαμε σε βίντεο, και ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφεραν ότι μόνο το Λουτράκι έχει παράδοση σε πολιτισμό και κοσμοπολίτικα έθιμα ενώ οι Άγιοι Θεόδωροι, η Περαχώρα και τα Μπίσια, σε γίδια και σε πρόβατα όπως ο χαρακτηριστικά είπε, τότε μάλλον πρέπει να ανησυχούμε για την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί. Στις δηλώσεις του επίσης ανέφερε ότι μόνο το Λουτράκι έχει δικαίωμα στο καρναβάλι γιατί συγκεντρώνει 1800 με 2000 άτομα ενώ οι Άγιοι Θεόδωροι δεν συγκεντρώνουν ούτε 180.

Δεν θέλουμε εδώ να σταθούμε στις δηλώσεις ενός συγκεκριμένου ατόμου, αλλά απαιτούμε να μάθουμε τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα, και αν η περιοχή μας θα αντιμετωπίζετε ως περιοχή Β’ κατηγορίας και σε άλλα θέματα, όπως υγεία, παιδεία, και πολιτισμό.

Περιμένουμε απαντήσεις από επίσημα χείλη.

 

Π.Καγιαλής.