Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΓΙΑΝΝΗΣ Σ. ΚΑΚΟΥΡΟΣ:Η πολιτική για μένα δεν είναι μια σχέση ανάγκης και βιοπορισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Μάιος 2019 22:13

  alt Φίλες και Φίλοι,

 

Ενόψει των Δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την 26η Μαΐου έκρινα σκόπιμο να διατυπώσω την αγωνία και την ανησυχία μου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας.

Δυστυχώς για τον τόπο μας, η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει κάποιο έργο για το οποίο μπορεί να είναι υπερήφανη. Το μόνο που είδαμε στα πεπραγμένα τους είναι οι μακέτες έργων που ΘΑ πραγματοποιηθούν στο απώτερο μέλλον, λες και δεν τους ήταν αρκετά εννέα ολόκληρα χρόνια, στο τιμόνι του Δήμου. Το μόνο έργο που ολοκλήρωσαν επιτυχώς -με υπογραφές και σφραγίδες- είναι η σύναψη των γιγαντιαίων δανείων και η δημιουργία υπέρογκων χρεών τα οποία υποθήκευσαν ανεπιστρεπτί το μέλλον του τόπου μας.

Από την άλλη, το τελευταίο διάστημα, παρακολουθούμε ως θεατές τραγελαφικά γεγονότα. Οι, μέχρι πριν ένα μήνα, αχώριστοι συνεργάτες και για πολλά χρόνια συνοδοιπόροι, ο απερχόμενος Δήμαρχος και η τέως Αντιδήμαρχος, δεν ανταλλάσουν πλέον ούτε καλημέρα. Λες και ξύπνησαν ξαφνικά οι ωραίες κοιμωμένες και πέφτουν από τα σύννεφα διαπιστώνοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου που είχαν δίπλα τους για μια ολόκληρη δεκαετία. Ποιος θα μπορούσε να τους εμπιστευτεί ξανά;

Ο απερχόμενος Δήμαρχος ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά για πάνω από 25 έτη, εκ των οποίων τα 9 διετέλεσε Δήμαρχος. Μετά από τόσα χρόνια, ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρχαία ρωμαϊκή αρένα, στην οποία νικητής μονομάχος αναδεικνύεται αυτός που έχει μεγαλύτερη μυϊκή μάζα ή ουρλιάζει δυνατότερα από τους υπόλοιπους. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι χώρος Δημοκρατίας και Διαφάνειας όπου αντιπαρατίθενται ιδεολογίες και απόψεις, οι οποίες στηρίζονται σε τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα. Θα πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουν πως όσο κι αν κραυγάζουν, όσο κι αν υβρίζουν, δεν πρόκειται να φοβίσουν ή έστω να αποθαρρύνουν, τους σκεπτόμενους πολίτες αυτού του τόπου, από το να εκφράσουν ελεύθερα τις ιδέες και το ήθος που πρεσβεύουν.

Η πολιτική για μένα δεν είναι μια σχέση ανάγκης και βιοπορισμού. Αντιθέτως, είναι η οδός έκφρασης των πολιτικών και κοινωνικών μου ευαισθησιών. Συμμετέχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με αποκρυσταλλωμένα αυτοδιοικητικά κριτήρια. Είναι πλέον επιτακτικό να επαναφέρουμε το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, επιδιώκω να εκφράσω εκείνους τους δημότες οι οποίοι έχουν το προνόμιο να κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία με καθαρό μέτωπο και ψηλά το κεφάλι, μη περιμένοντας κάποια εξυπηρέτηση αλλά ταυτόχρονα απαιτώντας στο ακέραιο τα αυτονόητα.

ΓΙΑΝΝΗΣ Σ. ΚΑΚΟΥΡΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ