Τίτλοι Ειδήσεων

 

Επίσημη Παρουσίαση παραμυθιού «Ο Τέρι και οι φωνούλες του» PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 22:15

alt  Επίσημη Παρουσίαση παραμυθιού «Ο Τέρι και οι φωνούλες του». Πέμπτη 09.05.2019 ΜΕΡΟΠΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ. Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα, από έναν άνθρωπο, τη συγγραφέα του παραμυθιού μας, Μαριέττα Aγγελετάκη.

Όλοι μαζί, δημιουργήσαμε μία εθελοντική αλυσίδα αγάπης. Ο καθένας μας, ανέλαβε τον κρίκο του και έτσι η αλυσίδα ενώθηκε. Από τη συγγραφή, στη σύσταση της ομάδας, προχωρήσαμε στην έκδοση του παραμυθιού μας. «Ο Τέρι και οι φωνούλες του». Σκοπός μας; Τα έσοδα από τις πωλήσεις του παραμυθιού να διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων. Ήδη έχουμε ανταλλάξει περίπου 160 παραμύθια με τρόφιμα. Δύσκολο το έργο. Πολλά τα εμπόδια. Από μόνη της η έννοια του εθελοντισμού δύσκολη.

Η συνεργασία αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων δύσκολη. Το να μπορεί να εργάζεται κανείς παρέα με κάποιους άλλους, να συνεργάζεται και να εμπλέκεται σε ένα ομαδικό έργο τελικά είναι σπουδαίο και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σημαντικότερα αποτελέσματα. Το ταλέντο κερδίζει αγώνες αλλά η ομαδική εργασία και ευφυία είναι που κερδίζει πρωταθλήματα, όπως αναφέρει ο Michael Jordan.

Τα σπουδαία πράγματα στις επιχειρήσεις, δεν γίνονται ποτέ από ένα άτομο γίνονται από μια ομάδα ανθρώπων, όπως έλεγε ο Steve Jobs. Έτσι τα καταφέραμε στην παρουσίαση του παραμυθιού την Πέμπτη 09.05.2019, όλοι μαζί. Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της αίθουσας το ΜΕΡΟΠΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ και για την άρτια οργάνωση και στήριξη, την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ και τον πρόεδρο κύριο Μαρωνίτη , καθώς και τον αντιπρόεδρο κύριο Παύλο Νησλόγλου που παρευρέθηκε. Ευχαριστούμε για την χορηγία όσον αφορά την εκτύπωση τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων καθώς και την εταιρεία ART & HOBBY που προσέφερε τα υλικά σχεδίασης.

Τις Εκδόσεις Μένανδρος που ανέλαβαν αφιλοκερδώς την επιμέλεια , την οργάνωση και την αισθητική της έκδοσης. Ευχαριστούμε γα τη συμμετοχή τους τις εκλεκτές κυρίες, Ελένη Κουρνέτα και Γεωργία Αλεξίου που συνέβαλαν στο έργο μας, με το θεατρικό δρώμενο για το παραμύθι. Ευχαριστούμε επίσης την κα Τσιρίμπα. Νηπιαγωγό και εισηγήτρια προγραμμάτων προσωπικής ανάπτυξης, η οποία εργάζεται στην ειδική αγωγή.

Την εικονογράφο και συγγραφέα Πέγκυ Φούρκα. Τέλος ευχαριστούμε, την παιδική νεανική χορωδία «Καλλιτεχνήματα», υπό τη διεύθυνση της κας Σπυράκου με τη συνοδεία πιάνου από την κα Μαριάννα Σπυράκου. Ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν, ήταν και το ομώνυμο τραγούδι του Παραμυθιού σε μελοποίηση της Σοφίας Παπανούση. «Στόχευε στο φεγγάρι λοιπόν. Εάν δεν καταφέρεις να το φτάσεις, τουλάχιστον θα είσαι ανάμεσα στα αστέρια».

Εμείς είμαστε ήδη στα αστέρια και με την συμπαράσταση όλου του κόσμου, φτάνουμε σε λίγο στο φεγγάρι. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Με ιδιαίτερη τιμή, η ομάδα του Παραμυθιού Η Συγγραφέας - Μαριέττα Αγγελετάκη Εικονογράφηση - Ηλιάνα Σκουλάξινου Καλλιτεχνική επιμέλεια - Παναγιώτης Καγιαλής Δημόσιες Σχέσεις - Λαγού Αγγελική