Τίτλοι Ειδήσεων

 

Κάρολος Χανικιάν:Δεν μπορώ και δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα και σε κανένα PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 21:13

  alt Γεννήθηκα, για καθαρά πρακτικούς λόγους  (μαιευτήριο), στην Αθήνα την 30 Σεπτεμβρίου 1958. Μου πήρε σχεδόν δυό μήνες ακόμα για να καταφέρω να αποκτήσω υπόσταση, αφού καταγράφηκα στο ληξιαρχείο την 26 Νοεμβρίου του ίδιου (ευτυχώς) χρόνου, πρακτική που όπως αργότερα κατάλαβα, δεν ήταν  ιδιαίτερα σπάνια πριν 60 + χρόνια. Μεγάλωσα στους Αγίους Θεοδώρους, στο σπίτι που βρισκόταν ακριβώς στη θέση που τώρα βρίσκεται το ξενοδοχείο «Χανικιάν». Εδώ ξεκίνησα και την μαθητική μου καριέρα, η οποία αργότερα με οδήγησε (μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια μου) στην Αθήνα.

Παρ’ όλ’ αυτά, σε κάθε μικρή και μεγάλη ευκαιρία, η επιστροφή στον τόπο μου, ήταν το μοναδικό απαραίτητο κι αδιαπραγμάτευτο συστατικό. Είμαι παντρεμένος από το 1984 με την Βασιλική Τσίγκα και πατέρας δύο παιδιών, του Ουσίκ και της Νέλλης

Αν και φοίτησα στη σχολή Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Αθήνας από το 1976 ως το 1981, ουδέποτε ασχολήθηκα με το αντικείμενο, ή κάτι σχετικό με αυτό. Από το 1976 ως το 1981 και από το 1983 ως το 1995, εργάστηκα από διάφορες θέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση (ξενοδοχείο «Χανικιάν»), ακόμα και μετά την ενοικίαση της επιχείρησης σε εταιρεία ξένων συμφερόντων το 1988. Τα 4 τελευταία χρόνια (1/1/1992 – 31/12/1995) μάλιστα, τυπικά ως υποδιευθυντής αλλά πρακτικά ως διευθυντής της μονάδας,, αφού τυπικά διευθυντής καθ’ όλη τη διάρκεια της ενοικίασης ήταν ο εκπρόσωπος της ενοικιάστριας εταιρείας. Η περίοδος αυτή υπήρξε βάσει των στοιχείων που προδίδουν λογιστικές και στατιστικές αναλύσεις, η πλέον αποδοτική περίοδος κατά την διάρκεια των 26 ετών λειτουργίας της μονάδας (1975-2001). Κατά τη διάρκεια της θητείας μου σε διοικητικές θέσεις της μονάδας (1986-1990), ασχολήθηκα ενεργά με την δημιουργία και υλοποίηση λογισμικού (προγράμματος πληροφοριακών συστημάτων), για την διαχείριση της λειτουργίας του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τις ανάγκες της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας. Παράλληλα με την εμπειρία που απέκτησα μέσα από αυτή τη διαδικασία, η συνεχής ενασχόληση και επιμόρφωση πάνω στις νέες τεχνολογίες, που τότε έκαναν για πρώτη φορά έντονη την εμφάνισή τους, και το Internet, καθόρισαν την περαιτέρω επαγγελματική μου πορεία. Μετά από διαφωνία μου με την ενοικιάστρια εταιρεία σχετικά με την διαχείριση της μονάδας, αποχώρησα οικειοθελώς από  την διοίκησή της τον Δεκέμβριο του 1995. Από το 1996 ως το 2003 εργάστηκα σαν σύμβουλος έργων πληροφορικής, είτε ανεξάρτητα, είτε μέσα από μικρά εταιρικά σχήματα, αναλαμβάνοντας σημαντικά έργα, κυρίως σε τομείς σχετικούς με την δημιουργία web sites για διάφορες επιχειρήσεις αλλά και σημαντικών portals όπως το Who is Who of Greece, Hellenic Sun, thea.gr (IMAKO Media), το site της «Κ.Α.Ε.» Α.Ε. (Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών) κ.α. Από το 2004 ανέλαβα την διεύθυνση Μηχανογράφησης μεγάλης ιδιωτικής Χρηματιστηριακής Εταιρείας, θέση στην οποία παραμένω ως σήμερα.

Είμαι εκ των μετόχων της «ΑΚΤΗ ΧΑΝΙΚΙΑΝ» Α.Ε. από το 1985 και υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας από το 1986 ως το 2001. Εγκαταστάθηκα και πάλι μόνιμα στους Αγίους Θεοδώρους από το 2015, παρότι εξακολουθώ να εργάζομαι στην Αθήνα. Η αγάπη για τον τόπο μου είναι η μοναδική σταθερά και των 61 ετών της ζωής μου και η υποβάθμιση και εγκατάλειψή του τα τελευταία χρόνια μου δημιουργεί συναισθήματα που δεν μπορώ να περιγράψω. Αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης που αντιστοιχεί, τόσο σ’ εμένα προσωπικά, όσο και στην οικογένειά μου λόγω της παύσης της δραστηριότητας της ξενοδοχειακής μας μονάδας. Σας διαβεβαιώ ότι καταβάλω, όπως και οι άλλοι συμμέτοχοι της εταιρείας κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθεί μια λύση.  Για τον λόγο άλλωστε αυτό, επέλεξα σαν τόπο διαμονής μου, όχι την οικογενειακή ιδιόκτητη κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους, αλλά διαμέρισμα μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου. Η γενική υποβάθμιση όμως της περιοχής, δεν ευνοεί την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την προσέλκυση της επένδυσης που απαιτείται για την αξιοποίηση μιας μονάδας αυτού του μεγέθους.

Αντιλαμβάνεστε ότι έχω κάθε λόγο, προσωπικό, οικονομικό, ηθικό, περιβαλλοντικό, να επιδιώκω την πάση θυσία αναβάθμιση της δημοτικής μας ενότητας. Την δημιουργία ενός πρότυπου αστικού μοντέλου στους Αγίους Θεόδωρους. Είμαι αποφασισμένος ν’ αγωνιστώ γι’ αυτόν τον στόχο με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν με φοβίζουν οι δυσκολίες και οι προκλήσεις, δεν δίστασα ποτέ να κάνω το βήμα παραπάνω προκειμένου να επιτύχω αυτό που θεωρούσα σωστό.

Είχα πολλά, προσωπικά, παραδείγματα για τον τρόπο που ο Δήμος Λουτρακίου (ΣΚΕΤΟ), αντιμετωπίζει τα θέματα των περιφερειακών παρακατιανών (Άγιοι Θεόδωροι, Ίσθμια και πιθανότατα Περαχώρα και Πίσσια) τα τελευταία 5 χρόνια. Πιστεύω κι ελπίζω ειλικρινά, ότι ο κύριος Λογοθέτης θα σταθεί στον λόγο του και δεν θα ακολουθήσει την τύπου «Μαντάμ Σουσού», αυτάρεσκη Λουτρακοκεντρική τακτική του προκατόχου του.  Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά την σημασία της πληθυσμιακής και οικονομικής υπεροχής του Λουτρακίου απέναντι στην δική μας δημοτική ενότητα, όμως, μπορεί λιγότεροι, μπορεί φτωχότεροι, είμαστε κι εμείς πολίτες του ίδιου Δήμου. Έχουμε ίδιες υποχρεώσεις αλλά και ίσα δικαιώματα. Πρέπει να μας δίνονται ίσες ευκαιρίες, ίδιες υπηρεσίες, ίδιες παροχές, κι όχι ν’ αντιμετωπιζόμαστε σαν γυφτάκια της 10ετίας του 60. Αν το Λουτράκι είναι καλύτερο από τους Αγίους Θεοδώρους, πρέπει οι Άγιοι Θεόδωροι να γίνουν σαν το Λουτράκι, κι όχι σαν την χωματερή του Λουτρακίου. Γι’ αυτό επιλέγω την ιδιότητα του τοπικού συμβούλου. Για να υψώσουμε μέσα στο τοπικό συμβούλιο, εκεί που οι επιδιώξεις θα πρέπει να είναι κοινές, ένα τείχος σε κάθε πιθανή ενέργεια ενάντια στον τόπο μας, και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό γι’ αυτόν, αντί να λουφάζουμε κάτω από παραταξιακές σκοπιμότητες.

 

Δεν μπορώ και δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα και σε κανένα. Δεν θα μαζέψω τα σκουπίδια, δεν θα βάλω κάδους, δεν θα στρώσω δρόμους. Θα δουλέψω χωρίς σταματημό, ώστε το τοπικό συμβούλιο των Αγίων Θεοδώρων να γίνει επιτέλους το φρένο στον κατήφορο της υποβάθμισης. Μόνο αυτό υπόσχομαι και με την υπόσχεση αυτή ζητάω να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας.