Τίτλοι Ειδήσεων

 

World Olive Center for Health:Το «χρυσό τιμητικό δίπλωμα» στην οικογένεια Λημνιώτη PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 12:17

alt alt  

 

 

 

 

Στις 12 Μαΐου 2019 , στην Παλαιά Βουλή, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των  βραβείων ελαιολάδου OLYMPIA Ηealth & Νutrition Αwards 2019.


Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό World  Olive Center for Health βράβευσε τους παραγωγούς που κατάφεραν να παράξουν ελαιόλαδο που πληροί τις προυποθέσεις του κανονισμού 432 / 2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς αποκτά ισχυρισμό υγείας.Ως φαρμακευτικό προϊόν θα μπορούσε να διατεθεί και καταναλωθεί το ελαιόλαδο που και φέτος για  τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, έβγαλε ο ελαιοπαραγωγός και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Θεοδώρων Σωτήρης Λημνιώτης.Ήδη στο βιογραφικό του έχει καταχωρηθεί η  τέταρτη συνεχόμενη  επιτυχία, όταν πέρσι για το ελαιόλαδο από την ίδια ποικιλία ελιάς την Κορωνέικη, απέσπασε από το συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης στο πλαίσιο των «Olympia Health & Nutrition Awards» το «χρυσό τιμητικό δίπλωμα», στις 12 Μαΐου 2019. Η οικογένεια Λημνιώτη τη συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς την καλλιεργεί  στα κτήματά τους. Ταυτόχρονα την τελετή απονομής τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ( Harvard, University of California, Cambridge κλπ ) ενώ έγιναν  σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την πρόοδο μελετών που είναι σε εξέλιξη στο θέμα ελαιόλαδο και υγεία.