Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ Α’ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ… ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΕ.Λ. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, Οκτώβρης 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Οκτώβριος 2010 08:51

alt  Εμείς, οι μαθητές του γενικού λυκείου Αγίων Θεοδώρων καταλαμβάνουμε το κτίριο, λαμβάνοντας συγχρόνως πλήρως υπόψιν τη σημασία του ζητήματος. Λαμβάνουμε επίσης την ευθύνη για τη διακοπή μαθημάτων, σεβόμενοι το σχολικό μας περιβάλλον.

Το κυλικείο του σχολείου μπορεί να λειτουργήσει κανονικά-τις ώρες που επιτρέπεται- και ο/η υπεύθυνος/η για την καθαριότητα του σχολικού κτιρίου, μπορεί να επιτελεί το έργο του/της  και αυτός/η καθημερινά, ανενόχλητος/η.
Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια την ανισόρροπη πολιτική που μας επιβάλλεται εμάς και των γονέων μας, κι ενώ η κριτική μας σκέψη ήταν ακόμη πρόχειρη, μαζέψαμε εμπειρίες, σχηματίσαμε απόψεις και γεννήσαμε ιδέες τις οποίες και ήρθε ο καιρός να κάνουμε πράξεις. Πλέον, φτάσαμε σε ένα σημείο όπου οι αναβολές δεν πιάνουν τόπο. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! 
 
ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ στα παρακάτω ζητήματα, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ απέναντι σε κάθε μορφής εκμετάλλευση και κερδοσκοπία εκ μέρους κάθε ΜΑΘΗΤΗ, ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΓΟΝΕΑ.
 
ΑΙΤΗΜΑΤΑ
 
Ø ΤΕΛΟΣ στην παραπαιδεία. Η ύπαρξη φροντιστηρίων έχει αντικαταστήσει τον θεσμό του σχολείου και επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την απουσία δωρεάν παιδείας. Οι μαθητές έχουνε καταντήσει πιόνια του κερδοσκοπικού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ενισχύει την παραπαιδεία. Πρέπει επί τέλους να βάλλουμε τέλος είτε στα φροντιστήρια, είτε στην πλέον ανούσια λειτουργία του σχολείου.
 
Ø Αρνούμαστε την διδασκαλία μαθημάτων από ακατάλληλους να μεταδώσουν γνώσεις καθηγητές. Άμεση βελτίωση του ελέγχου καταλληλότητας των εκπαιδευτικών.
 
Ø Να συνεχιστεί η πρόσθετη διδακτική στήριξη-διότι έχουμε… ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;
 
Ø Ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει τους μαθητές να παραδίδουν μηχανογραφικό δελτίο πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις(συγκεκριμένα τον Μάρτη)
 
Ø ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ στο να κατεδαφίσουμε τα τείχη των καταναγκασμών: του εκφοβισμού των μαθητών με πλέον ανύπαρκτα μέσα σωφρονισμού (π.χ. ποινολόγιο), των απουσιών, των εσωτερικών κανονισμών του κουδουνιού-τρομοκράτη, του «πέρνα έξω»!
 
Ø ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ αξιολόγησης των μαθητών (λ.χ. το ακραίο εξεταστικό σύστημα), το οποίο αναπτύσσει προφανώς εν αγνοία σας τη βαθμοθηρική διάθεση μεταξύ των μαθητών, προκαλεί ένα έντονο 
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΕ.Λ. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, Οκτώβρης 2010
 
 
Ø ανταγωνιστικό κλίμα μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα γεννάει το στρες και κατ’ επέκταση, συχνά τους στιγματίζει με πρώιμη κατάθλιψη.
 
Ø Η παροχή ενός Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού έστω στην τρίτη λυκείου όπου καθίσταται αναγκαία, αλλά και γενικότερα στις τάξεις του λυκείου (όπου θα ήταν αποδεδειγμένα εξαιρετικά χρήσιμη) είναι … ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!
 
Ø ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς οι υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολικά κτίρια είναι και αυτές ανύπαρκτες. Τα χρήματα δεν επαρκούν στη δημιουργία και συντήρηση των απαραίτητων κατασκευών που θα θέσουν τα σχολικά κτίρια ικανά να στεγάσουν καθημερινά τους χιλιάδες μαθητές, κυρίως τους μήνες που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς.
-Βελτίωση επομένως, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (υλικοτεχνική         υποδομή, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, τουαλέτες, καθαριότητα).
 
Ø    Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η εισαγωγή περισσότερων πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου        μαθημάτων που θα δημιουργήσουν κυριολεκτικά ενεργούς πολίτες με πραγματική κριτική σκέψη!
 
Ø Ουσιαστική απαγόρευση καπνίσματος και χρήση κινητών ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ως      προς παραδειγματισμό των νεοτέρων.
 
 
Ø ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… ελεύθερη διακίνηση/έκφραση ιδεών.
 
Ø Έκδοση νέων βιβλίων διότι έχουν αποδειχτεί ανίκανα να τελέσουν επιμορφωτικό έργο( λ.χ. Φυσική Α’ λυκείου, Πληροφορική Β’ λυκείου, Κοινωνιολογία Γ’ λυκείου) και ταυτόχρονη επιμόρφωση των καθηγητών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη σύγχρονη εποχή.
 
Ø Ενάντια στο Δ.Ν.Τ  και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
 
Ø Να μην πληρώσουμε εμείς και οι γονείς μας την οικονομική κρίση ΤΟΥΣ.
 
Ø ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ: πολιτικές σκοπιμότητες, τάσεις αποπροσανατολισμού της νεολαίας, προπαγάνδα, διαφήμιση.
 
Ø ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ: στείρες γνώσεις (αναχρονιστικές και άχρηστες)
 
 
 
 
Υ.Γ. ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 
 
 
                             Καταληψίες Μαθητές