Τίτλοι Ειδήσεων

 

Η πρώτη παραλαβή ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Θεοδώρων (Φωτο) PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 11:55

  alt Η ιστοσελίδα μας Hlektra.gr βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου στο ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Θεοδώρων για την πρώτη παραλαβή των ελαιοκάρπων από παραγωγούς της Χαλκιδικής και τη διαδικασία του ζυγίσματος τους.

altΔημοσιογράφος του ΗΛΕΚΤΡΑ συνομίλησε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, κ. Σωτήρη Λημνιώτη και μας ενημέρωσε για την απαράμιλλη ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος του ελαιοτριβείου.

altΤο ελαιοτριβείο έχει ήδη κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του. Μία είναι αυτή που κατέκτησε στο πλαίσιο των «Olympia Health & Nutrition Awards» από το συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης. Το πρότυπο ελαιοτριβείο που διαθέτει ο συνεταιρισμός κατάφερε να αποσπάσει τιμητικό δίπλωμα, ως το δεύτερο παγκοσμίως καλύτερο ελαιοτριβείο που ενδιαφέρεται για την παραγωγή ελαιολάδου «με ισχυρισμό υγείας».

altΠαράλληλα, ο κ. Λημνιώτης παρέλαβε «χρυσό τιμητικό δίπλωμα» για το ελαιόλαδο που παράγει ο συνεταιρισμός, καθώς ξεπέρασε το όριο των 250 mg/Kg σε περιεχόμενες φαινόλες που αφορούν στον ευρωπαϊκό κανονισμό.

Ρεπορτάζ: Craus Florin-hlektra.gr