Τίτλοι Ειδήσεων

 

Ψεκάζουν ξανά για τα κουνούπια στους Αγίους Θεοδώρους PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2018 11:28

 Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου στους Αγίους Θεοδώρους μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα .Συνεργεία του Δήμου έχουν ξανά ξεκινήσει ψεκασμούς ευρείας κλίμακος σε όλα τα φρεάτια των Ομβρίων της πόλης , σε όλο το παραλιακό μέτωπο και σε χώρους όπου υπάρχουν εστίες απορριμμάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 8 Ιουλ 2018 έχει ξαναγίνει έναν ψεκασμό .

&t=65s

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών.
Η βασική δεξαμενή του στη φύση είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια. Οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.
Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί. Περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό και, γενικά, άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.
Επειδή οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία και την ανάγκη να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια απ’ όλους, σε όλην την επικράτεια.

Yπενθυμίζουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην αμελούν όλοι οι πολίτες τα μέτρα, που πρέπει να λαμβάνουν οι ίδιοι για την πρόληψη και προστασία τους από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, όπως οι ψεκασμοί των ιδιωτικών χώρων, οι σίτες, η μη ύπαρξη στάσιμων νερών, τα εντομοαπωθητικά σκευάσματα και η αποφυγή έκθεσης τις ώρες του δειλινού.