Τίτλοι Ειδήσεων

 

«Προστασία πρανών και ασφαλής διέλευση οχημάτων στην παραλιακή οδό Σχίνος - Αλεποχώρι» PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 19:50

 Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το σημαντικό έργο της αποκατάστασης του οδικού άξονα Σχίνου - Αλεποχωρίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο με τίτλο «Προστασία πρανών και ασφαλής διέλευση οχημάτων στην παραλιακή οδό Σχίνος - Αλεποχώρι» από την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Μεγαρέων και τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.060.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Πρόκειται για κρίσιμο έργο για την ευρύτερη περιοχή καθώς ο οδικός άξονας Σχίνου - Αλεποχωρίου αποτελεί τη μοναδική σύνδεση των δύο οικισμών, με τις εναλλακτικές διαδρομές να περιλαμβάνουν μεγάλες περιπορείες µέσω αγροτικών οδών, ενώ, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο συγκεντρώνει μεγάλη τουριστική κυκλοφορία. Η περιοχή παρέμβασης ανήκει χωρικά στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, διέρχεται μέσα από τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, συνδέει τους οικισμούς Αλεποχωρίου και Σχίνου. Ενδιάμεσα διέρχεται από τους οικισμούς Αιγειρούσες, Μαυρολίµνη και Βαµβακές.

Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών λόγω των κατολισθήσεων αλλά και της διάβρωσης του οδοστρώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες → www.renadourou.gr/?p=21124