Δεν γεννήθηκαν ήρωες... PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 19:38

 

 

alt Κάθε χρόνο εδώ στον τόπο της θυσίας προσπαθώ να συνδέσω το τότε με το σήμερα, προσπαθώντας να σας πείσω ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε χωρίς να φοβόμαστε τις θυσίες του αγώνα αλλά να φοβόμαστε τις θυσίες που απαιτεί η υποδούλωση και το σκύψιμο του κεφαλιού , ακολουθώντας το παράδειγμα των πενήντα πατριωτών. Επιτρέψτε μου μια παρένθεση οι Άνθρωποι αυτοί δεν ήταν ένας αριθμός ήταν πενήντα ξεχωριστοί Άνθρωποι με όνειρα και οικογένεια. Πενήντα Άνθρωποι σαν και εμάς .Δεν γεννήθηκαν ήρωες ,ούτε γίγαντες ,ούτε διέθεταν υπερδυνάμεις. Είχαν όμως μια κοινή μοίρα και μια κοινή απόφαση ,να αγωνιστούν και ή να νικήσουν ή να πεθάνουν .Και τελικά Νίκησαν.


Τώρα πια δεν χρειάζεται να κάνω προσπάθεια να σας πείσω.
Τώρα πια οι αυταπάτες τελείωσαν οι ακρίδες ντόπιες και ξένες μας πολιορκούν. Και στην γενιά μας έχει πέσει ο κλήρος του αγώνα για να σώσουμε ξανά την αξιοπρέπεια μας τους εαυτούς μας ,τα παιδιά μας , να ξεφύγουμε από την φασιστική καπιταλιστική βαρβαρότητα .
Και να αγωνιστούμε για τα όνειρά μας ,για μια άλλη κοινωνία στην οποία ο λαός θα έχει την τύχη του στα χέρια του και θα σχεδιάζει το μέλλον του πρωτίστως ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες του .
Αυτός ο αγώνας είναι που προστατεύει κυριαρχικά δικαιώματα ,και την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας .
Ναι σύντροφε Σάμιε σύντροφε Μουζάκη σύντροφε Τσόρη
Ναι συναγωνιστές η θυσία σας σήμερα που ο Λαός δέχεται γενικευμένη επίθεση είναι φάρος που φωτίζει το δρόμο της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας , για τη Λαϊκή εξουσία ,τη Λαϊκή οικονομία .
Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος στον Σοσιαλισμό ο 21 ος αιώνας είναι ο αιώνας της αναζωογόνησης του Κομμουνιστικού κινήματος , είναι ο αιώνας νέων κοινωνικών επαναστάσεων ,που θα φέρουν με μεγαλύτερη ωριμότητα και σταθερότητα την εργατική τάξη και τις άλλες Λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική εξουσία .Τελειώνοντας, σήμερα 9 Μάι καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας στην οποία πρωτοστατεί η Ευρωπαϊκή ένωση με την καθιέρωση της 9 ης Μάι από μέρα αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε μέρα της Ευρώπης .Επίσης καταγγέλλουμε τα ψηφίσματα ταύτισης Κομμουνισμού ναζισμού .Οι ενέργειες αυτές μαρτυρούν με το πιο κατηγορηματικό τρόπο το φόβο των ιμπεριαλιστών μπροστά στη μαζική δράση των Λαών ενάντια στον πόλεμο και τους σχεδιασμούς τους.
Ποτέ ξανά πόλεμος . Υποχρέωση για το σήμερα και το αύριο.
Και μην ξεχνάτε γιατί οι καιροί είναι πονηροί και οι προβοκάτσιες τότε και τώρα δίνουν και παίρνουν ,όταν στοχεύουν τους Κομμουνιστές στοχεύουν και πλήττουν όλο τον Λαό
Ψηλά το κεφάλι.
Είμαστε Άνθρωποι και πρέπει να τσακίσουμε την εκμετάλλευση Ανθρώπου από Άνθρωπο.
 

 

 

 Ομιλία του γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Αγίων Θεοδώρων και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του Κ.Κ.Ε. Μενελάου Μενέλαου.

FOTO-.FLORIN CRAUS