Τελικά ο χαμένος των εκλογών ποιος είναι; PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010 08:51

 

alt Οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να γίνουν δήμαρχοι; Σίγουρα ναι όμως και αυτοί θα βάλουν βάσεις για την επόμενη τετραετία αφού οι δήμαρχοι που ανέλαβαν έχουν να αντιμετωπίσουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα οικονομικής και μη φύσεως,πράγμα που κάνει την αντιπολίτευση πολύ εύκολη.
Ο Κώστας Κόλλιας που έχασε πέντε στους έξι δήμους η ΝΔ; Και τι έγινε αφού ο μόνος που μίλησε εναντίον του ήταν ο Παπαφωτίου και αυτός από θέση ισχύος με το μαξιλαράκι των 4600 σταυρών στην περιφέρεια και εύκολη την κατηγορία εναντίον του."Πρόδωσε την παράταξη" και καθαρίζουμε. Τι είπατε; Πρώτα είχαμε το σήριαλ με το χρίσμα; Και ποιος το θυμάται... Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι δήμαρχοι του παρελθόντος ή πρώην βουλευτές που επέστρεψαν για να πάρουν εκ νέου τη δημαρχεία. Παύλος Παυλου , Τάκης Σκούρας , Τάσος Χωρέμης δεν κατάφεραν το comeback. Και ο λόγος είναι απλός. Ποτέ δεν πήραν το μήνυμα ότι ο λαός άλλαξε σελίδα. Πολλοί ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μάζευαν πολλούς σταυρούς και μείναν έξω. Και αυτοί έβλεπαν τη σταδιακή μείωση στην αποδοχή όμως ήθελαν "άλλη μια τετραετία". Και αφού δεν το έπαιρναν απόφαση τους έδιωξαν οι ψηφοφόροι.
Χαμένοι είναι και οι προσκολλημένοι σε κόμματα αφού είχαμε και ένα σοβαρό μήνυμα για τις επόμενες εκλογές.
Και ο λόγος που είναι χαμένοι είναι ότι δε βλέπουν γύρω τους. Είναι σαν τους δημοσιογράφους που έπεσαν έξω στα προγνωστικά. Όποιος δημοσιογράφος - ρεπόρτερ είναι στο δρόμο καταλαβαίνει το κλίμα...Εκτός αν δε θέλει να ακούσει.
Πραγματικά χαμένοι όμως είναι τα ΜΜΕ που αγιοποιούσαν και δεν έδιναν ενημέρωση.
Τα ΜΜΕ που που προσπάθησαν να διαμορφώσουν κοινή γνώμη και απέτυχαν. Και απέτυχαν επειδή οι καιροί άλλαξαν. Και πλέον κάτι που "διαβάσαμε στην εφημερίδα" δεν αποτελεί και γεγονός αφού οι δημοσιογράφοι δεν πείθουν. Και μόνοι υπεύθυνοι για αυτό είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι λούζονται την κατάσταση αφού σε πολλές περιπτώσεις τζογάρισαν με την ιστορία τους και το έργο του παρελθόντος για βραχυπρόθεσμα οφέλη. Η ζημιά που έχει γίνει θα φανεί στη συνέχεια...