Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων για το 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 22:54

 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο διαγωνισμός φωτογραφίας «Comedy Wildlife Photography Awards» επιχειρεί ν’ αναδείξει την πιο αισιόδοξη αλλά και πιο αστεία πλευρά της άγριας φύσης.

Συνολικά υπεβλήθησαν 3.500 συμμετοχές από δεκάδες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μεταξύ των νικητών σε κάθε κατηγορία μπορεί κανείς να δει μία δύστροπη χελώνα που θέλει να μονοπωλεί τον φακό, δύο αρκούδες που πιάνονται στα πράσα να ερωτοτροπούν αλλά και τρεις πιγκουίνοι που αποφασίζουν να πάνε για πρώτη φορά στην εκκλησία!

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν οι κριτές:

alt

Η απεγνωσμένη προσπάθεια μιας κουκουβάγιας στην Ουγγαρία να σκαρφαλώσει και πάλι επάνω στο κλαδί της χάρισε στον Tibor Kercz από την Ουγγαρία το κορυφαίο βραβείο. Φωτό: Tibor Kercz / Barcroft Images.

alt

Αυτό το γκνου στο καταφύγιο Μασάι Μάρα της Κένυας βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση από τα υπόλοιπα. Φωτό: Jean-Jacques Alcalay/ Barcroft Images.

alt

Οι μαϊμούδες της Katy Laveck-Foster στην Ινδονησία είναι έτοιμες για βόλτα με το μηχανάκι. Φώτο: Katy Laveck Foster / Barcroft Images.

alt

Η χαρούμενη έκφραση αυτού του τυφλοπόντικα σε κάποιο δάσος της Ιταλίας αρκούσε για να πάρει την πρωτιά ο Andrea Zampatti στην κατηγορία «On the Land». Φώτο: Andrea Zampatti / Barcroft Images.

alt

 

Όταν έχεις ακόμη ανάγκη τη μητέρα σου και πιάνεσαι απ’ όπου μπορείς. Μανιτόμπα, Καναδάς. Φωτό: Daisy Gilardini / Barcroft Images.

alt

Μία αλεπού κάνει την ανάγκη της σε γήπεδο του γκολφ στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ. Ίσως στέλνει με τον τρόπο της ένα μήνυμα στον Τραμπ. Φωτό: Douglas Croft / Barcroft Images.

alt

Αυτή η ενυδρίδα είναι πολύ χαρούμενη, πιθανότατα γιατί απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα της Καλιφόρνια. Φωτό: Penny Palmer / Barcroft Images.

alt

O John Threlfal κέρδισε την κατηγορία «Up in the Air» χάρη στη φωτογραφία της πάπιας που πετάει μπροστά από το ίχνος ενός αεροπλάνου στο Πρέστον της Μεγάλης Βρετανίας. Φωτό: John Threlfal / Barcroft Images.

alt

To αγριοκούνελο που απαθανάτισε ο Olivier Colle στη βελγική Φλάνδρα τρώει και η τύχη του δουλεύει. Φωτό: Olivier Colle / Barcroft Images.

alt

Δύο λασπογωβιοί τσακώνονται για την περιοχή τους στην Ταϊλάνδη. Φωτό: Daniel Trim / Barcroft Images.

alt

Δύο αρκούδες πιάνονται επ’ αυτοφώρω μέσα στη νύχτα. Ρουμανία. Φωτό: Bence Mate / Barcroft Images.

alt

Δεν θα μάθουμε ποτέ τι είναι αυτό που σόκαρε τη γλυκιά φώκια της φωτογραφίας. Άγιος Συμεών, Καλιφόρνια. Φώτο: George Cathcart / Barcroft Images.

alt

H προσπάθεια των πιγκουίνων στο νησί Νότια Γεωργία να έρθουν σε επαφή με τον Θεό χάρισαν στον Carl Henry μία από τις πρώτες θέσεις στον διαγωνισμό. Φωτό: Carl Henry / Barcroft Images.

[lifo.gr]