Απόψεις
Ο κτηνώδης πλούτος και η απόλυτη φτώχεια σε αριθμούς… PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 21:13

alt  «Το κεφάλαιο είναι νεκρή εργασία, που σαν βρικόλακας, ζει μόνο ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας. Και όσο πιο πολύ ζει, τόσο πιο πολύ αίμα ρουφάει». Η συγκεκριμένη ρήση του Κάρλ Μάρξ σχεδόν πριν από δύο αιώνες παραμένει επικαίρη και αποτυπώνει τον πυρήνα του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...
 
Όταν οι φίλοι μας απογοητεύουν PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 16:36

alt  Οι διαπροσωπικές σχέσεις παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας- ο άνθρωπος, ως κοινωνικό ον, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς έστω και λίγη ανθρώπινη επαφή. Επιπλέον, οι άνθρωποι που διατηρούν βαθιά ικανοποιητικές σχέσεις με τους συνανθρώπους τους τείνουν να είναι πιο υγιείς σωματικά και ψυχικά και να ζουν περισσότερο.

Περισσότερα...
 
Έφηβοι: Αυτοτραυματισμοί, κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας! Στοιχεία – σοκ στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 18:20

  alt Οι έφηβοι στην Ελλάδα, δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους σε ανησυχητικά μεγάλα ποσοστά. 2 στους 5 δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν "ζουν καλά", ενώ ποιοτικά στοιχεία προκαλούν ανησυχία. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους, σχετίζεται και με την άποψη που έχουν για την υγεία τους. Χειρότερη η κατάσταση για τα κορίτσια. Το καταθλιπτικό συναίσθημα, το χρόνιο άγχος και η άποψη των ειδικών.

Περισσότερα...
 
Οι άνθρωποι φανερώνουν τον πραγματικό τους εαυτό όταν πια δεν σε χρειάζονται PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Οκτώβριος 2019 08:04

  alt Οι άνθρωποι φανερώνουν τον πραγματικό τους εαυτό όταν πια δεν σε χρειάζονται!

Περισσότερα...
 
Παιδιά – σκλάβοι: Αυτός είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 10:20

alt alt  Τα παιδιά θέλουν παπούτσια/ τα παιδιά θέλουν ψωμί/ θέλουνε και φάρμακα/ δούλεψε και συ/ Γέλα κλαίγε κι όλο λέγε/ το παιδί: ζωή./ Τίποτ’ άλλο, Ζωή./ Ζύμωνε στη σκάφη/ πρώτο σου ζυμάρι, πρώτο σου ψωμί/ ένα καλυβάκι μια μικρούλα αυλή/για το παιδί./ Ζύμωνε το χώμα/ με το δάκρυ δάκρυ/ φτιάξε ένα χωμάτινο πουλί/ να πετάει τη νύχτα/ και να κελαηδεί/ για το παιδί./ Τούτη είναι η ζωή μας/ τούτο το μεγάλο, τίποτ’ άλλο/ γέλα κλάψε, πες ό,τι θες/ Το παιδί ζωή: ζωή/ τίποτ’ άλλο.»!  – Γιάννης Ρίτσος, Για το παιδί.

 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL