Τίτλοι Ειδήσεων

 

Καταστρέφουν τον υγροβιότοπο για τους λάτρεις της Harley PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Απρίλιος 2010 00:01
alt

 

Μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις υλοποιούνται αυτές τις μέρες σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, στον υγροβιότοπο του Έλους στην Αγιά, στην Πάτρα. Μπουλντόζες ισοπεδώνουν ολόκληρο τον χώρο από τον παρακείμενο δρόμο μέχρι τους καλαμιώνες, καταστρέφοντας την υπάρχουσα χαμηλή βλάστηση και το οικοσύστημα που αναπτύσσεται σε αυτήν, αλλοιώνοντας έτσι δραστικά την αισθητική και τον χαρακτήρα της περιοχής.altΟ σχεδιασμός είναι να φυτευτεί αγριάδα, προκειμένου να στηθούν εκεί οι σκηνές των φίλων της Harley Davidson, που θα φτάσουν στην περιοχή τον Μάιο.

Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες είναι φυσικά έξω από το γράμμα και πνεύμα της μελέτης Καραθανάση, που προβλέπει ήπιες παρεμβάσεις για την ανάδειξη του υγροβιότοπου, μια μελέτη που ο Δήμος Πατρέων, αφού την ακριβοπλήρωσε, την έχει πετάξει τώρα στο καλάθι των αχρήστων.

Είναι επόμενο να αλλάξει και η χρήση του χώρου, αφού μελλοντικά θα μπορεί να λειτουργεί σαν περιοχή για ελεύθερο κάμπινγκ ή ακόμα και για την κατασκευή οποιουδήποτε αυθαίρετου κτίσματος. Τρανό παράδειγμα η αυθαίρετη καλύβα μέσα στους καλαμιώνες, που εδώ και μήνες ζει και βασιλεύει παρά τις έγγραφες καταγγελίες μας στην Πολεοδομία.

altΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ» καλεί τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει άμεσα τις αποσπασματικές αυτές ενέργειες, που στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης σαλαμοποιούν και υποβαθμίζουν τον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο που έχει μείνει στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και καταστρέφουν το οικοσύστημα, όπως αυτό αναφέρεται και εντάσσεται στην μελέτη ανάπλασης της περιοχής.

Υπογραμμίζουν την απόλυτη ανάγκη να μην καλυφθούν με χώματα οι ελάχιστοι εναπομείναντες νερόλακκοι, δίπλα στον μεγάλο νεραύλακα, γιατί ενδεχομένως εκεί να φιλοξενούνται προστατευόμενοι τρίτωνες (αμφίβια με ουρά).

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:

ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.