Τίτλοι Ειδήσεων

 

Διαμαρτυρία ενάντια στις γούνες στο Σύνταγμα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2010 17:57

 

 altΤην εισήγησή τους για τον τερματισμό της εκτροφής γουνοφόρων ζώων και του εμπορίου γούνας στην Ελλάδα παρέδωσαν στην Μιλένα Αποστολάκη, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Οργανώσεων για τα Ζώα (ΠΑ.ΔΟ.ΖΩ.).
Αναφέροντας τις φρικτές συνθήκες εκτροφής των ζώων, τις μεθόδους θανάτωσης αλλά και τις συνεχιζόμενες επιδοτήσεις της βιομηχανίας γούνας στη χώρα μας, το ΠΑ.ΔΟ.ΖΩ. τονίζει ότι: «Οι αλλαγές στα καταναλωτικά πρότυπα, η οικολογική εκστρατεία στην Ευρώπη, η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα ζώα, η κλιματική αλλαγή και οι εξελίξεις στην τεχνολογία και παραγωγή ειδών ρουχισμού, που δεν απαιτούν τη θανάτωση ζώων, ωθούν όλους μας στην άμεση ανάγκη τερματισμού της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στη χώρα μας και τη στροφή της τοπικής οικονομίας σε άλλου είδους δραστηριότητες που είναι βιώσιμες και δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς κατακραυγής». Όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την κατάργηση της χρήσης ζώων για την παραγωγή γούνας (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Δανία, Ολλανδία, κ.ά.) το μήνυμα είναι σαφές: οποιαδήποτε χώρα μπορεί και πρέπει να σταματήσει τη φρίκη της βιομηχανίας της γούνας. Είναι γεγονός ότι αργά ή γρήγορα, το εμπόριο γούνας είναι καταδικασμένο στην αποτυχία. Επομένως, θα πρέπει και η Ελλάδα να απεξαρτηθεί από την αποκλειστική κυριαρχία της γούνας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Το ΠΑ.ΔΟ.ΖΩ. ζητά:
• τον τερματισμό των επιδοτήσεων
• τη μη έκδοση νέων αδειών για εκτροφεία
• τη σταδιακή μετάβαση των εργαζόμενων σε άλλους βιώσιμους και ηθικά αποδεκτούς κλάδους, όπως η βιολογική γεωργία και ο οικοτουρισμός
• την εφαρμογή βιώσιμων σχεδίων για την αξιοποίηση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας και τη μεταστροφή της τοπικής οικονομίας.

Το ΠΑ.ΔΟ.ΖΩ. συμμετέχει στην παγκόσμια διαμαρτυρία «FUR FREE FRIDAY» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 στις 18:30 στο Σύνταγμα υποστηρίζοντας την ανάγκη για την άμεση προώθηση άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, που δεν περιλαμβάνουν το βασανισμό και τη θανάτωση ζώων για την ικανοποίηση της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

 

zougla.gr