Τίτλοι Ειδήσεων

 

Το πρόγραμμα προβολών OPEN SCREEN PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010 16:37

  alt Το πρόγραμμα προβολών OPEN SCREEN, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010, αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση που προσφέρει τη δυνατότητα σε ομάδες και φορείς που προάγουν τη φωτογραφία να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους έργο χωρίς θεματικούς περιορισμούς και διακρίσεις.

Η συνάντηση, ο διάλογος και η αλληλεπίδραση μεταξύ του θεατή του φωτογράφου και των έργων που προβάλλονται σε μία οθόνη που θα τοποθετηθεί στον κεντρικό χώρο της διοργάνωσης, στο Κτήριο Πεζογέφυρας-Εσπλανάδας, αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση διάχυσης του καλλιτεχνικού εργου.
 
Στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ομάδες και δίκτυα καλλιτεχνικής δράσης όπως φωτογραφικά σωματεία, σύλλογοι, λέσχες, τμήματα δήμων, φωτογραφικές διαδικτιακές κοινότητες ή ακόμα και άτυπες ομάδες.
 
Το περιεχόμενο των προτάσεων δεν εντάσσεται απαραίτητα σε κάποιο θεματικό πλαίσιο, μπορεί να είναι μέρος παλαιότερων ή πρόσφατων εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς επίσης και μεμονωμένες φωτογραφίες, εφόσον ο φωτογράφος τις προσεγγίζει ως αναπόσπαστο τμήμα της γενικότερης εξελικτικής πορείας του φωτογραφικού του έργου.
 
Το πρόγραμμα θα εκτυλιχθεί σε δύο εβδομαδιαίους κύκλους προβολών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά μέσω του on-line συστήματος υποβολής (πατήστε εδώ). 
 
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
10-15 φωτογραφίες για κάθε φωτογράφο.
Tεχνικές προδιαγραφές ψηφιακών αρχείων:
Format: jpg
Ανάλυση: 72dpi
Διαστάσεις: 1500 pixels η μεγάλη πλευρά
Η ονομασία των ψηφιακών αρχείων θα πρέπει να φέρει το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες και τον αύξοντα αριθμό της εικόνας όπως στο παρακάτω παράδειγμα:
alexis_theodorou_01.jpg
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΥΛΙΚΟΥ
Τα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος uploading που βρίσκεται διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο www.photofestival.hcp.gr
 
COPYRIGHT
Το copyright των φωτογραφιών ανήκει στους φωτογράφους, το όνομα των οποίων θα εμφανίζεται κατά την προβολή.
 
EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας: Τ 210 9210 545, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.