Τίτλοι Ειδήσεων

 

Aλλεργιογόνος ουσία σε τέσσερα είδη τροφίμων PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2010 08:46

alt Σε τέσσερα είδη τροφίμων διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε και απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα :

- Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "Σοκολάτα FRESH - Μαύρη σοκολάτα", που παράγεται από την "FRESH ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Α.Β.Ε.Ε.". Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά - Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία "Pure chocolate DELHAIZE" Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την "ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.". Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 - 2010.

- Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "RIQUET ΜΑΥΡΗ", που διακινείται στην Ελλάδα από την "ALDI ΕΛΛΑΣ SUPER MARKET ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε.". Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος : SEP 2010 / 21336.

- Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία "ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ Σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ - Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ". Το προϊόν διακινείται από την "Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ - Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ", σε συσκευασίες των 90 g , με ανάλωση κατά προτίμηση έως 11 - 04 - 10.

Από τον ΕΦΕΤ, καλούνται όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω προϊόντα.

Πηγή ΑΠΕ