Τίτλοι Ειδήσεων

 

Κορονοϊός: Κάνει “πάρτι” με την υγρασία! Πως θα τον καταπολεμήσετε PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2020 11:15

alt  Σύμφωνα με τα στοιχεία, Νέα στοιχεία για την προστασία υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι μετάδοσης του κορονοϊού σε συνθήκες υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν επίσης ότι η χρήση αφυγραντήρων μπορεί να βοηθάει στον περιορισμό των μολύνσεων σε περιόδους κατά τις οποίες δεν είναι δυνατός ο αερισμός χώρων μέσω των παραθύρων, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον ερευνητικό κολοσσό Riken και από το πανεπιστήμιο του Κόμπε.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον υπερυπολογιστή Fugaku για να προβάλουν την εκπομπή και την ροή των σωματιδίων του ιού από μολυσμένους με κορονοϊό ανθρώπους σε διάφορους εσωτερικούς χώρους.

“Δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές οι ασπίδες προσώπου”

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι πλαστικές ασπίδες προσώπου δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές με τις μάσκες για την πρόληψη της εξάπλωσης των σωματιδίων αερολύματος.

Άλλα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι πελάτες εστιατορίων και καφέ κινδυνεύουν περισσότερο από κάποιον που κάθεται από την δική τους πλευρά αντί από κάποιον που κάθεται απέναντί τους και ότι ο αριθμός εκείνων που συμμετέχουν σε χορωδίες θα πρέπει να περιοριστεί. Επιπλέον, θα πρέπει στις χορωδίες να υπάρχει απόσταση μεταξύ των χορωδών.

Μένει στον αέρα για ώρες

Ειδικοί του τομέα υγείας συμφωνούν ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω του αέρα.

Τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών αναθεώρησαν τις οδηγίες τους αυτό τον μήνα ανακοινώνοντας ότι μπορεί να παραμείνει στον αέρα για ώρες.

Η ερευνητική ομάδα του Riken υπό τον Μακότο Τσουμποκούρα χρησιμοποίησε στο παρελθόν τον υπερυπολογιστή Fugaku για να προσομοιώσει τις συνθήκες μετάδοσης του ιού μέσα στα τρένα, σε εργασιακούς χώρους και σε σχολικές τάξεις.

Οι προσομοιώσεις έδειξαν ότι ανοίγοντας τα παράθυρα στα επιβατικά τρένα αυξάνεται ο αερισμός κατά δύο με τρεις φορές μειώνοντας την συγκέντρωση περιβαλλοντικών μικροβίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ