Τίτλοι Ειδήσεων

 

Ιατρικά θέματα
Αποσύρεται φάρμακο για την απώλεια βάρους PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2010 16:12

alt Την απόσυρση ενός από τα πλέον γνωστά φάρμακα που χρησιμοποιείται για την απώλεια σωματικού βάρους σε ασθενείς που χαρακτηρίζονται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, αποφάσισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Περισσότερα...
 
«Κόβει» χρόνια η πολλή τηλεόραση; PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010 01:17

 

alt Όσοι ξεχνιούνται με τις ώρες μπροστά στην τηλεόρασή τους κάθε μέρα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν την «αγαπημένη» τους αυτή καθημερινή συνήθεια. Κι αυτό γιατί πιθανώς να «κλέβουν» χρόνια από τη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική αυστραλιανή έρευνα, με την οποία διαπιστώθηκε ότι κάθε ώρα παραπάνω τηλεόρασης αυξάνει στατιστικά τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο. Και μάλιστα αυτός ο αυξημένος κίνδυνος ισχύει όχι μόνο για τους παχύσαρκους αλλά και για όσους έχουν φυσιολογικό βάρος.

Περισσότερα...
 
Τους 96 έφτασαν οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2010 18:49

alt

 

Αλλα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1 ανεβάζοντζας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της νέας γρίπης στην Ελλάδα στους 96. Και τα τρία νέα θύματα είχαν υποκείμενο νόσημα. 

 

Πρόκειται για δύο άνδρες 25 και 52 ετών με νοσογόνο παχυσαρκία και για άνδρα 52 ετών με ιστορικό χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Επίσης, εννέα ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1), εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης.

Newsroom ΔΟΛ

 
Κάπνισμα και αλκοόλ βλάπτουν στομάχι και οισοφάγο PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2010 15:47

alt Μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ έχει μικρότερη επίπτωση, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας μορφής καρκίνου του οισοφάγου.

Περισσότερα...
 
«Πιθανώς τοξικά» ορισμένα ενισχυτικά γεύσης στα καπνιστά PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2010 15:21

  alt Ορισμένες από τις ουσίες που δίνουν τη χαρακτηριστική «καπνιστή» γεύση σε τυριά, αλλαντικά και ψάρια ενδέχεται να χρησιμοποιούνται σε υπερβολικά υψηλές συγκεντρώσεις, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Η επιτροπη της EFSA που ασχολείται με τα αρτύματα «εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια αρκετών ενισχυτικών για καπνιστά στα οποία τα επίπεδα πρόσληψης βρίσκονται σχετικά κοντά στα επίπεδα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία» δήλωσε στο BBC ο πρόεδρος της επιτροπής Κλάους-Ντίτερ Γιάνι.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 51 52 53 54 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL