Τίτλοι Ειδήσεων

 

Τρόφιμα Δηλητήριο στο πιάτο μας PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 17:40

alt Η διαδρομή που ακολουθεί το τρόφιμο από το χωράφι και τη κτηνοτροφικήμονάδα μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή είναι... ναρκοθετημένη. Διοξίνες,τρελές αγελάδες, μυκοτοξίνες, φυτοφάρμακα και ένα σωρό άλλες τοξικέςουσίες απειλούν την υγεία μας. ...

Πλούσιο σε αντιβιοτικά, επικίνδυνες τοξίνες, φυτοφάρμακα, χρωστικές
ουσίες και συντηρητικά είναι το καθημερινό μας διαιτολόγιο. Η αγορά
κατακλύζεται από ακατάλληλα τρόφιμα, τα οποία φθάνουν στο πιάτο μας
και εμείς, ανυποψίαστοι για τους κινδύνους που περικλείει η κατανάλωσή
τους, τα τρώμε και μάλιστα με ευχαρίστηση. Ένα μικρό λάθος στη
διατροφική αλυσίδα μπορεί μέσα σε λίγα 24ωρα να εξελιχθεί σε σοβαρή
κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία.
Όσο εύκολα και γρήγορα εξαπλώνεται το πρόβλημα, τόσο δύσκολα τίθεται
υπό έλεγχον. Η επιλογή της κατάλληλης τροφής δεν είναι πλέον εύκολη
υπόθεση. Τα τρόφιμα είναι σήμερα περισσότερο επεξεργασμένα και συνεπώς
δεν εξαρτώνται πλέον όλα από τη μάνα φύση. Δεν θα ήταν υπερβολή εάν
έλεγε κανείς ότι η φύση έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και πρωταρχικό
ρόλο παίζει πλέον η χημεία.
Τα λαχανικά και τα φρούτα βομβαρδίζονται από φυτοφάρμακα, προκειμένου
να γίνουν πιο ανθεκτικά στα μικρόβια, ενώ σε πολλά άλλα είδη διατροφής
προστίθενται συντηρητικά και χρωστικές ουσίες για ν' αποκτήσουν
μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, να έχουν ελκυστικό χρώμα, άρωμα και γεύση.
Μέχρι να φθάσει στον καταναλωτή το τρόφιμο περνά από πολλά χέρια και
επιδέχεται πολλές αλλαγές, με κίνδυνο να μετατραπεί σε δηλητήριο.
Το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη για ασφαλή διατροφή καταπατείται,
επίσης, από την ασυνειδησία που επιδεικνύουν κάποιοι επιτήδειοι
έμποροι, αλλά και εξαιτίας της απουσίας σοβαρού ελεγκτικού μηχανισμού.
Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι η διαδρομή που ακολουθεί η τροφή από το
χωράφι και την κτηνοτροφική μονάδα μέχρι το πιάτο μας είναι
ναρκοθετημένη. Αρκεί να υπενθυμίσουμε δύο μόνο διατροφικά σκάνδαλα,
που έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Τρελές αγελάδες και
διοξίνες συγκλόνισαν τους Ευρωπαίους καταναλωτές και ακόμη δεν έχει
σβήσει από τη μνήμη μας ο πανικός που προκλήθηκε από τη μόλυνση της
διατροφικής αλυσίδας.

1)Ασπαρτάμη Ε951(ουσία που βρίσκεται σε προιόντα Light): ύποπτη για
καρκινογενέσεις και επικίνδυνη για προβλήματα στους
νεφρούς(Εντομοκτονο Τερμιτων)Εχει συσχετισθεί με καρκινογένεση σε
ανθρώπους και πειραματόζωα και με βλάβες του νευρικού συστήματος.
Επίσης άτομα αλλεργικά σε αυτήν εμφανίζουν πονοκέφαλο και βλάβες στον
εγκέφαλο. Απαγορεύεται η χρήση του στις ΗΠΑ και στη Βρετανία.
 2)Καφεΐνη Τοξική σε υψηλές δόσεις. Σχετίζεται με υπέρταση, εμετούς,
ημικρανίες, διάρροιες, αϋπνίες, τρέμουλο χεριών, συχνοουρία, αλλά
βοηθάει στην παροχή ασβεστίου στον οργανισμό.
 3)Υδροχλωρική κινίνη Ημικρανίες, ναυτία, εμβοές των ώτων, θολωμένη όραση.
 Το FDA (Food and Drug Administration) συνιστά περιορισμό των δόσεων.
 4)Ταυρίνη Διάρροιες και πεπτικά έλκη λόγω υπερβολικής κατανάλωσης. Οι
διαβητικοί και οι υπογλυκαιμικοί ασθενείς θα πρέπει να τη
χρησιμοποιούν κάτω από ιατρική επιτήρηση καθώς έχει   βρεθεί ότι
περιορίζει τη δραστικότητα της ινσουλίνης.

http://www.greekfood.tv