3ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος στο κέντρο της Αθήνας! Εκτύπωση
Τρίτη, 11 Μάιος 2010 06:57
 
 

alt Το Athens Photo Inspiration 10, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα, πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Kυριακή 6 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Nestea. Η διοργάνωσή του αποτελεί μία πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία με κύριο στόχο την υποστήριξη της ατομικής και συλλογικής καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη φωτογραφία.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν πρωτότυπο φωτογραφικό «μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα προσεγγίζοντας μέσα από τη δική alt τους ματιά, σε διάρκεια έξι ωρών, ένα συνδυασμό τεσσάρων θεμάτων.

 

Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη το δωρεάν workshop «Inspiring Shooting Tips», για όλους όσους επιθυμούν να μυηθούν στα τεχνικά μυστικά και tips της ψηφιακής φωτογραφίας.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ειδική τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Γιάννη Μπεχράκη – φωτογράφο, Τάκη Τζίμα – εκδότη περιοδικού Φωτογράφος και Περικλή Χούρσογλου – σκηνοθέτη, και στη συνέχεια θα τεθούν στην κρίση του κοινού μέσα από on-line ψηφοφορία. Οι επισκέπτες του www.athensphotoinspiration.gr θα μπορούν, από τις 14 Ιουνίου έως και τις 23 Ιουνίου, μέσα από on-line ψηφοφορία, να αναδείξουν τις τρεις καλύτερες συμμετοχές, ενώ θα απονεμηθούν και δύο ειδικά βραβεία (ατομικής και ομαδικής συμμετοχής) από την επιτροπή.

Οι καλύτερες φωτογραφίες, θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση τον Νοέμβριο στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 10.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν τη συμμετοχή τους στο φωτογραφικό μαραθώνιο, έως το Σάββατο 5 Ιουνίου, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στο site www.athensphotoinspiration.gr.

Το Athens Photo Inspiration 10 πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών δράσεων του Athens Photo Festival 10.

---
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο www.athensphotoinspiration.gr

 
 

PHOTO-FLORIN CRAUS