«ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ! PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010 07:44

 

 

 

 

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Λουτράκι το 14ο Βαλκανικό πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών - Γυναικών .Παίδων - Κορασίδων. Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας ήταν άψογος συνδιοργανωτής, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κ. Γιώργος Γερόλυμπος, ο οποίος δήλωσε ότι το Καράτε θα ξαναέρθει στο Λουτράκι και θα αποκτήσει μία συνεργασία επωφελή και για τα δύο μέρη.

 

Υπογραμμίζεται ότι στο Λουτράκι φιλοξενήθηκαν σε μία χαμηλής έντασης τουριστική περίοδο πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 3 – 4 μέρες χιλιάδες διανυκτερεύσεις από τους 800 αθλητές, τους συνοδούς τους, τους παράγοντες του καράτε και τους φιλάθλους. Συνολικά μέσα σε 10 μέρες εκτιμάται ότι λόγω των αγώνων καράτε και τρίαθλου (που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή), στα ξενοδοχεία της πόλης πραγματοποιήθηκαν πάνω 5.000 διανυκτερεύσεις. Αυτό είναι το όφελος του αθλητικού τουρισμού, το οποίο έχει προωθεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης.

 

Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 800 αθλητές από 10 χώρες και συγκεκριμένα: Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, FYROM, Κύπρο, Βοσνία, Σερβία, Αλβανία, και Μαυροβούνιο. Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε 2 κατηγορίες KUMITE και Ελεύθερης Επίδειξης.