ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 18 Σεπτέμβριος 2010 08:51

alt  Η Ελλάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια τον Αύγουστο του 2008 στο Πεκίνο εκ των οποίων δυο ασημένια με τον Αλέξανδρο Νικολαίδη στο Τάε Κβο Ντο και το διπλό σκιφ της κωπηλασίας με τους Πολύμερο - Μούγιο και δυο χάλκινα με την Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν και το πλήρωμα των Ίνγκλινγκ στην ιστιοπλοΐα με τις Μπεκατώρου, Παπαδοπούλου, Κραβαριώτη.Οι επτά ολυμπιονίκες, αλλά και όσοι κατέκτησαν μέχρι την 8η θέση στο Πεκίνο, περίμεναν τους 25 αυτούς μήνες να λάβουν το θεσμοθετημένο πριμ της Πολιτείας ή τουλάχιστον ένα ποσοστό από αυτό.

Εις μάτην όμως. Όσες φορές κι αν χτύπησαν τις πόρτες τον αρμοδίων συνάντησαν άρνηση, ακόμα και κλειστές πόρτες. Έτσι συμφώνησαν να απευθυνθούν σε δικηγόρο ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεσή τους προκειμένου να λάβουν ό,τι τους αναλογεί από τις επιτυχίες του 2008.

Με την ως τώρα συμπεριφορά της Πολιτείας δηλώνει αγανακτισμένη η Πηγή Δεβετζή που μιλώντας στο contra.gr δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή τους! Πώς θέλουν να έχουν αθλητισμό χωρίς κίνητρα; Στην αρχή μας είπαν να πάρουμε το 20% και στη συνέχεια τίποτα. Έτσι συμφωνήσαμε όλα τα παιδιά να πάμε στη λύση του δικηγόρου μήπως και βρούμε άκρη στο θέμα. Για τέσσερα χρόνια ξεχνάμε τα σπίτια μας και δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φτάσουμε σε μια τέτοια επιτυχία και μετά συναντάμε την αδιαφορία. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω τον υψηλό αθλητισμό. Έχω ξεκινήσει να προπονούμαι αλλά τις τελικές μου αποφάσεις θα τις πάρω ανάλογα με τις εξελίξεις».

Με βάση όσα ίσχυαν το καλοκαίρι του 2008, το υφυπουργείο Αθλητισμού πριμοδοτούσε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με 190.756 ευρώ, το ασημένιο με 132.062, το χάλκινο με 102.175, την 4η θέση με 73.368, την 5η και 6η με 44.021, την 7η και 8η με 29.247. 

KONTRA.GR