Τίτλοι Ειδήσεων

 

Εκδήλωση «παιδί και διαδίκτυο» PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 16:36

alt

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης και 2ης Εκπ. Περιφέρειας Π.Ε., η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα, την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010, ώρα έναρξης 9.00 π.μ., με θέμα: «Παιδί και διαδίκτυο – Ασφαλής πλοήγηση – Συμπτώματα εξάρτησης – Πρόληψη – Ο ρόλος του εκπαιδευτικού».
Εισηγητές της ημερίδας θα είναι: η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ο Δρ. Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, και η κα Κατερίνα Λαμπροπούλου, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Το ερέθισμα για τη διοργάνωσή της προέκυψε από τη δημοσίευση των πορισμάτων έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γραφείου Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, σύμφωνα με την οποία 8 στους 10 μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου χρησιμοποιούν χωρίς έλεγχο το διαδίκτυο, με συνέπεια να εκτίθενται σε ποικίλους κινδύνους…
Το θέμα της είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο. Ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και γονείς μικρών παιδιών και εφήβων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι προσκαλεσμένοι όλοι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες των περιφερειών Π.Ε. 1ης και 2ης νομού Κορινθίας, καθώς και όλοι οι γονείς και κηδεμόνες που βρίσκουν ενδιαφέροντα τα ζητήματα που θα συζητηθούν.