Τίτλοι Ειδήσεων

 

Επεσε η αυλαία» των μαθητικών θεατρικών παραστάσεων PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 17:57

 

alt Με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων και σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «έπεσε η αυλαία» των μαθητικών θεατρικών παραστάσεων, το βράδυ της Τρίτης, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Κατά την διάρκεια των έξη ημερών δράσης (από 4 εως 9 Μαρτίου) και με την οργανωτική ευθύνη του έμπειρου Παύλου Καράγιωργα, έξη σχολεία του Νομού μας συμμετείχαν προσφέροντας παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Σε αυτό το «εργαστήριο» του πολιτισμού, η παρουσία του κόσμου υπήρξε έντονη και ενθουσιώδης, όπου και απόλαυσε μια γκάμα θεατρικών παραστάσεων, που περιελάμβανε, από χορόδραμα και τραγωδία έως σύγχρονη κωμωδία.


 

 

 

Η Δημοτική Αρχή, πέρα από τα πολλά έργα υποδομής τόσο στο κέντρο όσο και στη περιφέρεια του Δήμου, έδειξε ότι διαθέτει την ικανότητα και ευαισθησία να χαράξει μία «πορεία ευθύνης» και στα πολιτιστικά δρώμενα, που αφορούν πρωτίστως το δυναμικό των νέων μας. Γι’ αυτό το λόγο, ο εκπρόσωπος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Λουμάνης, ένας άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στη μαθητιώσα νεολαία, ευχαρίστησε στον αποχαιρετιστήριο λόγο του τον Δήμαρχο για την έμπρακτη αγάπη του και το βήμα που προσέφερε στα παιδιά, ώστε να εκφραστούν καλλιτεχνικά.
Οι πρωταγωνιστές μαθητές με τη σειρά τους, κατάφεραν να αναδείξουν αυτές τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, μοιράζοντας πολύτιμα το χρόνο τους ανάμεσα στα μαθήματα και τις θεατρικές παραστάσεις. Ανέπτυξαν στοιχεία τέχνης, καταδεικνύοντας με τη συμμετοχή τους, το δρόμο της ενεργούς παρέμβασης στο πολιτιστικό «τοπίο» του νομού μας. Είναι αυτοί που μέσα από τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα, προέβαλαν το «εμείς» αντί του «εγώ», έγιναν η «ψυχή» της καλλιτεχνικής αυτής δημιουργίας και απέδειξαν με συνέπεια και ευπρέπεια ότι, τελικά «η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής».