Τίτλοι Ειδήσεων

 

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποικιλότητα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 11:16

alt Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: “Βιοποικιλότητα: Έμβιος κόσμος, σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ”, πραγματοποιείται από την Πέμπτη 17 Μαρτίου έως Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, στο Κέντρο Νέων Κορινθίας
Στο πλαίσιο του έτους 2010, που είχε ανακυρηχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (IFA) τιμήσε τη βιοποικιλότητα με τη φιλοξενία της έκθεσης φωτογραφίας του Ιδρύματος GoodPlanet : “Βιοποικιλότητα: Έμβιος κόσμος, σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ”.


Η έκθεση του Ιδρύματος GoodPlanet, της οποίας πρόεδρος είναι ο Yann Arthus-Bertrand, μέσα από μια επιλογή 20 έργων γάλλων φωτογράφων ειδικευμένων στη φύση και στο περιβάλλον και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας, έρχεται να μας θυμίσει πως οι άνθρωποι αποτελούν μέρος της βιοποικοιλότητας.
Η λεκάνη της Μεσογείου έχει αναγνωριστεί ως σημαντικός τόπος βιοποικιλότητας: η μοναδική της χλωρίδα προσμετρά πάνω από 15.000 – 25.000 είδη, εκ των οποίων το 60% είναι μοναδικό στη περιοχή και πάνω από το 1/3 της μεσογειακής πανίδας είναι ενδημικό. Παρόλα αυτά η εξαιρετική βιοποικιλότητα κινδυνεύει!
Για να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι για τη σημασία της προστασίας της βιοποικιλότητας κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη έκθεση αρχικά στη Γαλλία με τεράστια επιτυχία- 52.000 σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την επισκέφτηκαν.
Στη συνέχεια το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, επιφορτίστηκε την εκπόνηση της ελληνικής έκδοσης της και μετάφρασης των παιδαγωγικών εντύπων, τα οποία προσαρμόστηκαν με βάση το ελληνικό σχολικό πρόγραμμα.
Η έκθεση έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Από την Πέμπτη 17 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, 10:00- 16:00 (εκτός Σαββατοκύριακου).
Τα πρωϊνά για σχολεία κατόπιν συνεννοήσης.
Σας περιμένουμε όλους, ειδικά τους μαθητές σχολείων γιατί σκοπός της έκθεσης είναι η συνειδητοποίηση από τους νέους των σχέσεων αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης ανάμεσα στα έμβια όντα που κατοικούν στον πλανήτη μας και από τα οποία εξαρτάται η ανθρώπινη ύπαρξη.